Nutriční hodnoty (Hovězí žebra s BBQ omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 663 kJ / 2 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,89 g |
| Tuky | 138,41 g |
| – nasycené | 32,80 g |
| – nenasycené | 79,54 g |
| –– mononenasycené | 52,80 g |
| –– polynenasycené | 26,75 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 26,98 g |
| Cholesterol | 207 mg |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 2,69 g |
| Sacharidy | 118,47 g |
| – cukry | 86,02 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězích žeber | Hovězí žebra | 1000 g |
| 1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinové melasy | Melasa | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| 250 ml 250 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 250 ml |
| uzená sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžička 1 lžička bílého vinného octu (nebo podle chuti) | Ocet lihový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |