Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mandlové šneky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 16

Energie18 449 kJ /
4 409 kcal
Bílkoviny85,50 g
– z toho živočišné bílkoviny9,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny75,90 g
Tuky199,15 g
– nasycené83,54 g
– nenasycené110,61 g
–– mononenasycené75,82 g
–– polynenasycené34,80 g
––– omega 30,63 g
Vláknina27,13 g
Cholesterol 397 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy544,80 g
– cukry171,45 g
––– laktóza0,64 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
210-220 g 210-220 g vody (podle velikosti použitého vejce) Voda 215 ml
1/2 1/2 rozšlehaného vejce (zbytek zůstane na pomašlování) Vejce slepičí 35 g
70 g 70 g krystalového cukru Cukr bílý 70 g
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
70 g 70 g změklého sádla Sádlo vepřové 70 g
větší špetka špetka soli Sůl mořská
13-15 g 13-15 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 14 g
100-120 g 100-120 g jemně mletých mandlí Mandle loupané mleté 110 g
80 g 80 g měkkého másla Máslo kravské 80 g
80 g 80 g cukru Cukr bílý 80 g
8-10 g 8-10 g kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 9 g
1 1 vaječný bílek Vaječný bílek 33 g
1 lžíce 1 lžíce rumu Rum 17 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
sekané mandle, mandlové lupínky, hranolky Hranolky fritované

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.