Nutriční hodnoty (Mandlové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
Energie | 18 449 kJ / 4 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,90 g |
Tuky | 199,15 g |
– nasycené | 83,54 g |
– nenasycené | 110,61 g |
–– mononenasycené | 75,82 g |
–– polynenasycené | 34,80 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 27,13 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 544,80 g |
– cukry | 171,45 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
210-220 g 210-220 g vody (podle velikosti použitého vejce) | Voda | 215 ml |
1/2 1/2 rozšlehaného vejce (zbytek zůstane na pomašlování) | Vejce slepičí | 35 g |
70 g 70 g krystalového cukru | Cukr bílý | 70 g |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
70 g 70 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 70 g |
větší špetka špetka soli | Sůl mořská | |
13-15 g 13-15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 14 g |
100-120 g 100-120 g jemně mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 110 g |
80 g 80 g měkkého másla | Máslo kravské | 80 g |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
8-10 g 8-10 g kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 9 g |
1 1 vaječný bílek | Vaječný bílek | 33 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
sekané mandle, mandlové lupínky, hranolky | Hranolky fritované |