Nutriční hodnoty (Ovocný koláč podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 129 kJ / 3 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,94 g |
| Tuky | 151,60 g |
| – nasycené | 87,15 g |
| – nenasycené | 54,99 g |
| –– mononenasycené | 47,77 g |
| –– polynenasycené | 7,21 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 15,14 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,28 g |
| Sacharidy | 370,50 g |
| – cukry | 195,84 g |
| ––– laktóza | 11,29 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 110 g 110 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 110 g |
| 6 g 6 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
| 3 3 vejce velikosti M | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 menší citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 500 500 g plnotučného tvarohu v kelímku | Tvaroh plnotučný | |
| 250 g 250 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 250 ml |
| 50 g 50 g čerstvého strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 50 g |
| 80 g 80 g univerzální mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| 40 g 40 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 40 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 g 1 g soli | Sůl mořská | 1 g |
| mísa mísa libovolného ovoce | Jahody čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce univerzální mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej a mouka na vymazání a vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |