Nutriční hodnoty (Řízky naruby podle "Receptáře")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 863 kJ / 1 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 198,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 196,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 58,22 g |
| – nasycené | 14,01 g |
| – nenasycené | 28,06 g |
| –– mononenasycené | 22,92 g |
| –– polynenasycené | 5,14 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 1,47 g |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 5,70 g |
| Sacharidy | 16,75 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg vepřové kýty (nejlépe váleček nebo horní šál) | Vepřová kýta | 750 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 4-5 4-5 vajec | Vejce slepičí | 315 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1 sklenice 1 sklenice Moravanky | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |