Nutriční hodnoty (Makový koláč s jablky II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 430 kJ / 6 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 96,15 g |
| Tuky | 278,45 g |
| – nasycené | 40,32 g |
| – nenasycené | 207,42 g |
| –– mononenasycené | 109,93 g |
| –– polynenasycené | 97,49 g |
| ––– omega 3 | 11,34 g |
| Vláknina | 68,10 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 739 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 738,40 g |
| – cukry | 328,00 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krystal | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| strouhaný kokos na posypání | Kokos strouhaný | |
| kyselý džem na potření | Marmeláda jahodová |