Nutriční hodnoty (Polévka z „máslových” fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 150 kJ / 2 426 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,90 g |
| Tuky | 106,67 g |
| – nasycené | 55,03 g |
| – nenasycené | 49,97 g |
| –– mononenasycené | 37,39 g |
| –– polynenasycené | 12,58 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 66,93 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,05 g |
| Sacharidy | 225,25 g |
| – cukry | 15,44 g |
| ––– laktóza | 1,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g obřích „máslových” fazolí | Fazole bílé | 300 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule (větší) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 0,5 0,5 lžičky papriky uzené | Paprika červená sušená | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 200 g 200 g česnekové klobásy | Klobása | 200 g |
| 50 ml 50 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 50 ml |
| 1 špetka 1 špetka saturejky (dle chuti) | Saturejka sušená | |
| 1-2 snítky 1-2 snítky čerstvé majoránky | Majoránka čerstvá | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |