Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brněnští utopenci z Prýglu

Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

15. 9. 2009 19:24

Suroviny

Porce: nevím dle chuti a hladu

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota1 016 kJ / 243 kcal
Bílkoviny6,35 g
Tuky3,69 g
Vláknina7,13 g
Cholesterol0 mg
Sodík530 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy42,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

ruda43

14. 5. 2019 12:32

Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..;-)

cathleen

9. 11. 2018 15:14

Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr:-?

hnidopich

24. 1. 2016 15:33

Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky

indy

9. 11. 2013 18:29

dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept:-))

Kata

2. 3. 2013 13:48

Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den :yes:

Tetin83

20. 2. 2013 19:18

chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.:yes:

Lucie Sumperk

25. 8. 2012 19:19

Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept :-)

Colombo65

21. 8. 2012 18:56

Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo ;-);-);-)

Zeecz

21. 8. 2012 17:57

Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.:yes::-p

Zeecz

3. 1. 2012 21:06

Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.:yes::yes:

Ivana79

29. 6. 2010 17:24

Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku:-p,len by som asi pridala trochu cukru a soli:-)Tam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam:-p:yes::yes:

allehanne

29. 6. 2010 16:47

tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí:-K

Jenny

15. 5. 2010 14:37

musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... :-?:-?+:yes:

Levik

15. 9. 2009 21:01

Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to :-p
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.

magdalenka

15. 9. 2009 20:20

Ja robievam na utopencov podstatne kyslejší nálev, preto sa chcem u autora receptu uistiť, či skutočne dáva na 1 liter vody 1 dcl octu? Inak, tá fotka hovorí za všetko, láka vyskúšať...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci s cibulí recept utopenci recept výborní utopenci recept na utopence utopenci s feferonkou vyroba utopencu utopenci utopenci v kečupu utopenci v cervenem nalevu domaci vyroba utopencu výborný utopenci utopenci s kysaným zelím recept na utopence s cibulí výborné utopence výborné utopenci domácí utopenci s cibulí v octu - recept recept na vyborne utopence recepty na utopence domácí utopenci v kečupu domácí utopenci se zelím

Suroviny: špekáček, cibule červená, cibule bílá, feferonka, kečup sladký, hořčice dijonská, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, česnek, ocet

TopRecepty.cz

Brněnští utopenci z Prýglu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvJB