Brněnští utopenci z Prýglu

Studená kuchyně Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 30 minut 18 názorů

Suroviny nevím dle chuti a hladu

12 špekáčků ale se špekem–náhražka je nepřípustná
3 červené cibule
3 bíle cibule
3 feferonky
1 polévková lžice sladkého kečupu
1 polévková lžice dijonské hořčice
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
15 kuliček pepře čtyř barev
5 stroužků česneku na plátky
3 dcl octa

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice prokládané cibulí. Do hrnce si dále litr vody , ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek a povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.

  2. Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme. Nalejeme do sklenice na špekáčky. Necháme odležet dokud to vydržíme a poté baštíme.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlivka: Prýgl = Brněnská přehrada

Komentáře k receptu Brněnští utopenci z Prýglu

  • ruda43 ruda43

    Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr:-?

    Odpovědět

  • hnidopich hnidopich(neregistrovaný)

    Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky

    Odpovědět

  • indy indy(neregistrovaný)

    dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept:-))

    Odpovědět

  • Kata Kata(neregistrovaná)

    Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den :yes:

    Odpovědět

  • Tetin83 Tetin83

    chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.:yes:

    Odpovědět

  • Lucie Sumperk Lucie Sumperk

    Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept :-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Zeecz:
    Děkuji a jsem rád, že chutnalo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Zeecz Zeecz(neregistrovaný)

    Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.:yes::-p

    Odpovědět

  • Zeecz Zeecz

    Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku:-p,len by som asi pridala trochu cukru a soli:-)Tam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • allehanne allehanne(neregistrovaný)

    tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí:-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... :-?:-?+:yes:

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to :-p
    výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja robievam na utopencov podstatne kyslejší nálev, preto sa chcem u autora receptu uistiť, či skutočne dáva na 1 liter vody 1 dcl octu? Inak, tá fotka hovorí za všetko, láka vyskúšať...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: utopenci s cibulí recept utopenci recept výborní utopenci recept na utopence utopenci s feferonkou vyroba utopencu utopenci utopenci v kečupu utopenci v cervenem nalevu domaci vyroba utopencu výborný utopenci utopenci s kysaným zelím recept na utopence s cibulí výborné utopence výborné utopenci domácí utopenci s cibulí v octu - recept recept na vyborne utopence recepty na utopence domácí utopenci v kečupu domácí utopenci se zelím