

Brněnští utopenci z Prýglu
Suroviny nevím dle chuti a hladu
- 12 špekáčků ale se špekem–náhražka je nepřípustná
- 3 červené cibule
- 3 bíle cibule
- 3 feferonky
- 1 polévková lžice sladkého kečupu
- 1 polévková lžice dijonské hořčice
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 15 kuliček pepře čtyř barev
- 5 stroužků česneku na plátky
- 3 dcl octa
Postup přípravy receptu
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice prokládané cibulí. Do hrnce si dále litr vody , ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek a povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.
Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme. Nalejeme do sklenice na špekáčky. Necháme odležet dokud to vydržíme a poté baštíme.
Poznámka od kuchařky
Vysvětlivka: Prýgl = Brněnská přehrada
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brněnští utopenci z Prýglu
-
Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..
-
Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr
-
Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky
-
dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept
-
Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den
-
chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.
-
Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept
-
Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo -
Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.
-
Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.
-
Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku
,len by som asi pridala trochu cukru a soli
Tam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam
-
tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí
-
musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ...
+
-
Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa. -
Ja robievam na utopencov podstatne kyslejší nálev, preto sa chcem u autora receptu uistiť, či skutočne dáva na 1 liter vody 1 dcl octu? Inak, tá fotka hovorí za všetko, láka vyskúšať...