Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Brněnští utopenci z Prýglu

Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s kečupem a hořčicí, které takto připravují na brněnské přehradě Prýgl.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 9. 2009 18:24

Suroviny pro 1

1

nevím dle chuti a hladu

Nutriční hodnoty

Energie749 kJ / 179 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,64 g
Vláknina17,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Špekáčky se špekem–náhražka je nepřípustná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sucri

21. 10. 2021 17:05

Příjemná vyvážená chuť, i manželka si pochutnala.

ruda43

14. 5. 2019 11:32

Jenny: Dejte Dijonskou,a klidně bych dal i dvě lžíce.Má svoji specifickou chuť,mnohem lepší než obyčejná..;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 11. 2018 14:14

Do láku se na litr vody nedává sůl ani cukr:-?

hnidopich

24. 1. 2016 14:33

Udělal jsem vše podle receptu, ale po přidání kečupu a hořčice ze mi lák hodně zakalil. Nemám to tak krásné jak na fotce. Snad to nebude na chuťovou závadu, jen závada pro oko. Nikomu jinému se to nestalo? Kde jsem udělal chybu? Díky

indy

9. 11. 2013 17:29

dnes som ich nalozil do 5 litrovej sklenice a za dva tyzdne idem degustovat -- snad dovtedy vydrzime diky za recept:-))

Kata

2. 3. 2013 12:48

Výborný!!nevydrželi jsme a jedli jsme 2. den :yes:

Tetin83

20. 2. 2013 18:18

chutnalo moc...takže se dou dělat znovu.:yes:

Lucie Sumperk Lucie Sumperk

25. 8. 2012 18:19

Tak utopenci už jsou ve sklinkách, jen jsem nesehnala ty s tím špekem, holt sehnat kvalitní špekáčky dá opravdu práci. Mám jen tři sklenice, na vyzkoušení. Vypada to pěkně, uvidíme jak budou chutnat. Díky za recept :-)

Colombo65 Colombo65

21. 8. 2012 17:56

Zeecz:
Děkuji a jsem rád, že chutnalo ;-);-);-)

Zeecz

21. 8. 2012 16:57

Už jsme je snědli a musím říct že jsme si pochutnali.:yes::-p

Zeecz

3. 1. 2012 20:06

Právě jsem je dodělal. Už abych je i jedl. Vypadají móóóc pěkně.:yes::yes:

Ivana79 Ivana79

29. 6. 2010 16:24

Utopenci sú super,ja som naposledy robila podľa receptu od Ladislava (Domácí utopenci) a boli výborní,pozerala som už aj na túto prekrásnu fotku:-p,len by som asi pridala trochu cukru a soli:-)Tam zase nebol kečup a horčica.Vyskúšam:-p:yes::yes:

allehanne

29. 6. 2010 15:47

tato fotka mě inspirovala k výrobě utopenců. opravdu k nakousnutí:-K

Jenny

15. 5. 2010 13:37

musí byt ta dijonská hořčica,když je jen 1 lžíce,nemožu dat 2 lžíce obyč ... :-?:-?+:yes:

Levik Levik

15. 9. 2009 20:01

Děláme utopence prokládané kysaným zelím s cibulí,feferonkou a je to :-p
výborné,ale nálev dělám 1/2 l vody a 1/2 l octa.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci s cibulí recept utopenci recept výborní utopenci recept na utopence utopenci s feferonkou vyroba utopencu utopenci utopenci v kečupu utopenci v cervenem nalevu domaci vyroba utopencu výborný utopenci utopenci s kysaným zelím recept na utopence s cibulí výborné utopence výborné utopenci domácí utopenci s cibulí v octu - recept recept na vyborne utopence recepty na utopence domácí utopenci v kečupu domácí utopenci se zelím

Suroviny: špekáček, cibule červená, cibule bílá, feferonka, kečup sladký, hořčice dijonská, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev, česnek, ocet

TopRecepty.cz

Brněnští utopenci z Prýglu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvJB