Nutriční hodnoty (Kroupové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 805 kJ / 1 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,43 g |
| Tuky | 38,57 g |
| – nasycené | 9,26 g |
| – nenasycené | 28,26 g |
| –– mononenasycené | 18,46 g |
| –– polynenasycené | 9,80 g |
| ––– omega 3 | 2,09 g |
| Vláknina | 38,79 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 236,68 g |
| – cukry | 25,93 g |
| ––– laktóza | 4,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g ječných krup | Kroupy ječné | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 200 ml 200 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
| 200 g 200 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 200 g |
| 1/2 1/2 cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 70 g 70 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 70 g |