Nutriční hodnoty (Špaldový koláč se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 468 kJ / 2 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,79 g |
| Tuky | 136,50 g |
| – nasycené | 50,78 g |
| – nenasycené | 77,35 g |
| –– mononenasycené | 54,44 g |
| –– polynenasycené | 22,91 g |
| ––– omega 3 | 2,05 g |
| Vláknina | 40,48 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 881 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 376,90 g |
| – cukry | 178,20 g |
| ––– laktóza | 15,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| 130 g 130 g rozpuštěného tuku (např. Hery) | Margarín | 130 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 400 g 400 g vypeckovaných švestek | Švestky čerstvé | 400 g |
| 400 ml 400 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 20 g 20 g třtinového cukru s rumovou příchutí | Cukr třtinový | 20 g |