Nutriční hodnoty (Květák zapečený v mletém mase na bramborách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 836 kJ / 3 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 140,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 281,25 g |
| – nasycené | 127,00 g |
| – nenasycené | 144,16 g |
| –– mononenasycené | 119,89 g |
| –– polynenasycené | 24,27 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 7,85 g |
| Cholesterol | 759 mg |
| Sodík | 5,74 g |
| Sůl | 14,01 g |
| Sacharidy | 46,45 g |
| – cukry | 19,05 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 200 g 200 g plátkového sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| brambory | Brambor zimní | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| olej | Olej řepkový |