

Losos Stenly
Suroviny 2 porce
- 2 porce filetů z lososa
- 2 polévkové lžíce mouky
- sušená saturejka
- bazalka
- oregano
- tymián, možno dát grilovací koření nebo kari)
- sůl
- pepř
- větší stroužek rozetřeného česneku
- citron
- máslo na opékání a trochu oleje
- přeliv:
- 2 lžíce majonézy
- nakrájená nadrobno cibulka asi čtvrtka
- jedna kyselá okurka na malé kostičky
- půlka na kostičky nakrájené konzervované kapie
- sůl
- pepř
- pár kapek worcestru a lžička láku z okurek
Postup přípravy receptu
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem.
Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře.
Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve kůží dolů.
Osmažíme i z druhé strany a dáme na ubrousek okapat přebytečný olej. Podáváme s vařeným bramborem a s přelivem.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos Stenly
-
Pájinko, mám opačný názor, ale nevadí... každopádně vím, že to je mňamka a to je důležitý
-
Špagi,ale tady se čerstvé nehodí.Přeci jen se to smaží.
Jedině do přelivu.Jo a název receptu je podle mého muže,protože to je jeho invence.
-
kde je losos, tak je můj manžel
. je do něho zamilován
. +
-
To jsem netušila, že tomu říkáš tak vznešeně
, ale
Ještě bych doplnila, že pokud jsou čerstvé nebo mnražené bylinky, dávám jim přednost