Nutriční hodnoty (Slaný koláč s patisonem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 14 403 kJ / 3 442 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,63 g |
| Tuky | 152,78 g |
| – nasycené | 29,77 g |
| – nenasycené | 110,23 g |
| –– mononenasycené | 78,82 g |
| –– polynenasycené | 31,40 g |
| ––– omega 3 | 8,26 g |
| Vláknina | 41,60 g |
| Cholesterol | 885 mg |
| Sodík | 6,22 g |
| Sůl | 16,04 g |
| Sacharidy | 377,60 g |
| – cukry | 56,53 g |
| ––– laktóza | 24,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 100 g |
| 500 g 500 g patisonu | ||
| 400-500 g 400-500 g mražené zeleninové směsi | Mrkev mražená | 450 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pálivé paprikové pasty | Pasta papriková | 15 g |
| koření na bylinkové máslo | Pepř černý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g strouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 120 g 120 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 120 g |
| 1 sáček 1 sáček kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sušených bylinek | Petržel nať sušená | |
| 100 g 100 g strouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 75 ml 75 ml oleje | Olej řepkový | 75 ml |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |