Nutriční hodnoty (Arménský chléb lavaš s vajíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 875 kJ / 687 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,83 g |
| Tuky | 43,76 g |
| – nasycené | 18,44 g |
| – nenasycené | 17,72 g |
| –– mononenasycené | 14,31 g |
| –– polynenasycené | 3,40 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 877 mg |
| Sodík | 724 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 12,34 g |
| – cukry | 6,94 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 arménské chleby (lavaš) | Chléb pšeničný kváskový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| pažitka (nebo medvědí česnek) | Pažitka čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst špenátu | Špenát čerstvý | |
| 1/2 1/2 menší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 125 g 125 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 125 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce ajvaru | Ajvar | 22.5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |