Nutriční hodnoty (Jablečný perník s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 27 397 kJ / 6 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,70 g |
Tuky | 247,65 g |
– nasycené | 26,34 g |
– nenasycené | 204,01 g |
–– mononenasycené | 128,02 g |
–– polynenasycené | 76,00 g |
––– omega 3 | 19,36 g |
Vláknina | 46,55 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 237 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 969,70 g |
– cukry | 587,00 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
2 hrnky 2 hrnky cukru | Cukr bílý | 500 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
50 g 50 g nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
tuk a mouka na přípravu formy | Margarín |