Nutriční hodnoty (Jablečný perník s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 27 397 kJ / 6 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,70 g |
| Tuky | 247,65 g |
| – nasycené | 26,34 g |
| – nenasycené | 204,01 g |
| –– mononenasycené | 128,02 g |
| –– polynenasycené | 76,00 g |
| ––– omega 3 | 19,36 g |
| Vláknina | 46,55 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 237 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 969,70 g |
| – cukry | 587,00 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 2 hrnky 2 hrnky cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 50 g 50 g nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| tuk a mouka na přípravu formy | Margarín |