Nutriční hodnoty (Vláčný koláč s jablky a povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 637 kJ / 5 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,20 g |
Tuky | 238,78 g |
– nasycené | 69,63 g |
– nenasycené | 153,59 g |
–– mononenasycené | 113,98 g |
–– polynenasycené | 39,61 g |
––– omega 3 | 10,73 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 4,12 g |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 768,09 g |
– cukry | 335,99 g |
––– laktóza | 7,55 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku krupicového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku vlahého kefíru | Kefír | 187.5 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 2.5 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
skořicový cukr dle chuti | Cukr skořicový | |
mletá skořice dle chuti | Skořice ceylonská mletá | |
povidla | Povidla | |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
100 g 100 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 100 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |