Nutriční hodnoty (Škvarková pomazánka s Kunovjankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 820 kJ / 2 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
| Tuky | 248,32 g |
| – nasycené | 95,19 g |
| – nenasycené | 138,59 g |
| –– mononenasycené | 112,98 g |
| –– polynenasycené | 25,61 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 17,78 g |
| Cholesterol | 469 mg |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 6,91 g |
| Sacharidy | 32,00 g |
| – cukry | 12,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g škvarků | Škvarky | 300 g |
| 1 sklenička 1 sklenička Moravanky nebo Kunovjanky (sterilovaná směs zeleniny v nálevu) | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| chléb k podávání | Chléb pšeničný kváskový | |
| pažitka, jarní cibulka nebo petrželka na posypání | Cibulka jarní čerstvá |