Nutriční hodnoty (Houbovo-slaninové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 636 kJ / 2 542 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,91 g |
| Tuky | 207,88 g |
| – nasycené | 97,42 g |
| – nenasycené | 102,78 g |
| –– mononenasycené | 84,87 g |
| –– polynenasycené | 17,91 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 30,56 g |
| Cholesterol | 692 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,57 g |
| Sacharidy | 96,85 g |
| – cukry | 26,23 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 35 g 35 g cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 8 8 žemlí | Houska pšeničná | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| trocha trocha mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 200 g 200 g očištěných čerstvých hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 20 g 20 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 20 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
| 350 g 350 g mraženého listového špenátu | Špenát mražený | 350 g |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |