Nutriční hodnoty (Bažantí prsa na sušených hříbcích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 200 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,63 g |
| Tuky | 97,37 g |
| – nasycené | 62,80 g |
| – nenasycené | 32,36 g |
| –– mononenasycené | 29,59 g |
| –– polynenasycené | 2,77 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 308 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 58,72 g |
| – cukry | 33,22 g |
| ––– laktóza | 26,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-800 g 600-800 g bažantích prsou | Bažant | |
| 1 hrst 1 hrst celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
| trocha trocha soli | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 30 g 30 g sušených hříbků | Hřib sušený | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |