Nutriční hodnoty (Jelení pečeně se závinem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 164,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,45 g |
Tuky | 170,61 g |
– nasycené | 70,59 g |
– nenasycené | 92,28 g |
–– mononenasycené | 46,94 g |
–– polynenasycené | 45,34 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 833 mg |
Sodík | 945 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 252,31 g |
– cukry | 65,02 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g jeleního masa (nejlépe roštěné nebo kýty) | Jelení kýta | 700 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
trocha trocha tymiánu | Tymián sušený | |
70 70 g plátků slaniny | Špek | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
100 ml 100 ml červeného suchého vína (nebo vývaru) | Víno červené suché | 100 ml |
4 4 hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
4 lžičky 4 lžičky zavařených brusinek | Brusinky zavařené | |
trocha trocha mouky (nebo Solamylu) | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
200 g 200 g hub | Hřib čerstvý | 200 g |
200 g 200 g vařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
400 g 400 g listového těsta | Listové těsto | 400 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |