Nutriční hodnoty (Jelení pečeně se závinem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 14 493 kJ / 3 464 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 194,81 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 164,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,45 g | 
| Tuky | 170,61 g | 
| – nasycené | 70,59 g | 
| – nenasycené | 92,28 g | 
| –– mononenasycené | 46,94 g | 
| –– polynenasycené | 45,34 g | 
| ––– omega 3 | 0,55 g | 
| Vláknina | 40,80 g | 
| Cholesterol | 833 mg | 
| Sodík | 945 mg | 
| Sůl | 2,02 g | 
| Sacharidy | 252,31 g | 
| – cukry | 65,02 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 700 g 700 g jeleního masa (nejlépe roštěné nebo kýty) | Jelení kýta | 700 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| trocha trocha tymiánu | Tymián sušený | |
| 70 70 g plátků slaniny | Špek | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml | 
| 100 ml 100 ml červeného suchého vína (nebo vývaru) | Víno červené suché | 100 ml | 
| 4 4 hrušky | Hruška čerstvá | 520 g | 
| 4 lžičky 4 lžičky zavařených brusinek | Brusinky zavařené | |
| trocha trocha mouky (nebo Solamylu) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
| 200 g 200 g hub | Hřib čerstvý | 200 g | 
| 200 g 200 g vařených brambor | Brambor zimní | 200 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 400 g 400 g listového těsta | Listové těsto | 400 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |