Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jelení pečeně se závinem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie14 493 kJ /
3 464 kcal
Bílkoviny194,81 g
– z toho živočišné bílkoviny164,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,45 g
Tuky170,61 g
– nasycené70,59 g
– nenasycené92,28 g
–– mononenasycené46,94 g
–– polynenasycené45,34 g
––– omega 30,55 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 833 mg
Sodík 945 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy252,31 g
– cukry65,02 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700 g 700 g jeleního masa (nejlépe roštěné nebo kýty) Jelení kýta 700 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
trocha trocha tymiánu Tymián sušený
70 70 g plátků slaniny Špek
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
100 ml 100 ml červeného suchého vína (nebo vývaru) Víno červené suché 100 ml
4 4 hrušky Hruška čerstvá 520 g
4 lžičky 4 lžičky zavařených brusinek Brusinky zavařené
trocha trocha mouky (nebo Solamylu) Mouka pšeničná hladká
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
trocha trocha oleje Olej řepkový
200 g 200 g hub Hřib čerstvý 200 g
200 g 200 g vařených brambor Brambor zimní 200 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
400 g 400 g listového těsta Listové těsto 400 g
1 lžíce 1 lžíce strouhanky Strouhanka pšeničná 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.