Nutriční hodnoty (Fazolová polévka s cuketou a řapíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 429 kJ / 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,20 g |
Tuky | 23,47 g |
– nasycené | 9,02 g |
– nenasycené | 14,19 g |
–– mononenasycené | 9,16 g |
–– polynenasycené | 5,03 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 33,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,32 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g mladé cukety | Cuketa čerstvá | 250 g |
150 g 150 g brambor | Brambor zimní | 150 g |
1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1,5 l 1,5 l vývaru z masa (nebo zeleniny) | Vývar masový | 1500 ml |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce sušené zeleninové koření | Kořenící směs sypká | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 konzerva červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
libeček (nebo jiné bylinky) | Libeček čerstvý | |
česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý |