Nutriční hodnoty (Hrušník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 11 301 kJ / 2 701 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,25 g |
| Tuky | 91,33 g |
| – nasycené | 28,52 g |
| – nenasycené | 52,36 g |
| –– mononenasycené | 38,55 g |
| –– polynenasycené | 13,81 g |
| ––– omega 3 | 3,60 g |
| Vláknina | 28,40 g |
| Cholesterol | 912 mg |
| Sodík | 594 mg |
| Sůl | 2,46 g |
| Sacharidy | 372,86 g |
| – cukry | 177,19 g |
| ––– laktóza | 12,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| 3 3 velké zralé hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
| 5 lžic 5 lžic jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 100 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 50 g 50 g hrubé celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 50 g |
| 20 g 20 g kakaa (nebo karobu) | Kakao prášek | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| vlašské ořechy podle chuti | Vlašské ořechy | |
| rozinky podle chuti | Rozinky | |
| brusinky podle chuti | Brusinky zavařené | |
| 180 g 180 g polenty | Polenta | 180 g |
| 75-100 ml 75-100 ml vody | Voda | 87.5 ml |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| trocha trocha skořice | Skořice ceylonská | |
| hořká čokoláda (není nutné) | Čokoláda hořká 40% |