Polštářkový koláč
Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 730 kJ / 4 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,39 g |
Tuky | 203,84 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 451,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upečené těsto je neuvěřitelně nadýchané a spolu s tím tvarohem je krásně vláčné, takže žádný suchar:)))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2019 18:45
Eja57: Ano , robot samozřejmě, mám takový ne moc drahý Kenwood Prospero , ale ten si taky někdy neporadí , už se mi vícekrát stalo i s ním , že to prostě nešlo dotuha a bála jsem se to tam nechat déle šlehat, abych to neprošlehala úplně. Z 99 % se podaří ,ale .... prostě se to nepodaří na 100% vždycky.
27. 3. 2019 11:26
maris: samozrejme, ze vzdy vyslaham kupovane vajicka z obchodu. Nikdy nemam problem. Po zaruke nekupujem.
27. 3. 2019 09:43
maris: to je asi přežblebt od Verči - určitě má na mysli šlehací metly u robota....
27. 3. 2019 09:15
Veronika.Hrozna: já musím souhlasit s Ejou. Vajíčka mám taky kupovaná a sníh se vždycky krásně vyšlehá. Používám el. ruční šlehač , nikdy jsem nezkoušela sníh umixovat v mixeru, který používáš Ty a nějak si to neumím představit. Jen jednou se mi sníh nepovedl, protože jsem přehlídla, že se mi do bílku dostal kousek žloutku. To byla moje chyba, jinak si stojím za svým, že sníh se z kupovaných vajec vyšlehat dá
27. 3. 2019 08:57
Veronika.Hrozna: Ti nevím...domácí vejce "ulovím" tak 2x do roka, jinak kupovaná - pokud mají pokojovou teplotu, tak se špetkou soli bílky skoro do tuha a pak s krupicovým cukrem došlehat, vždy se mi povede ( a to si to ještě zjednodušuji - nejdřív sníh, tu čepici vyklopím ze šlehací mísy do hlubokého talíře a prsknu tam žloutky s ostatním a sníh vydrží těch cca 5 nebo možná i víc minut šlehání žloutkové směsi netknutý...). Souhlasím s Florentýnou ( Kuchařka pro dceru), že prášek do pečiva je v naprosté většině pečení - ne vždy, třeba muffiny ho potřebují - úplně zbytečný...
26. 3. 2019 21:08
Eja57: Někdy ty bílky ani nejdou vyšlehat dotuha , protože nejsou domácí vajíčka a ty z obchodu jsou už, kulantně řečeno "ne čerstvé" ! A to mám opravdu dobrý mixér! S ručním elektrickým šlehačem se o to ani nepokouším!
26. 3. 2019 09:50
jubull: že nejdřív tvaroh a pak těsto to bylo dobře...ale podle mne fakt chybka v přípravě - mi našlehané žloutky skoro lezou z mísy robota, fakt pěna, sníh tuhý a vmíchat ho do těsta lehce nejlépe stěrkou...
Příště se podaří
26. 3. 2019 09:20
právě,že jsem nejdřív udělala tvaroh a pak teprve těsto.Je pravda,že pěna z bílků nebyla moc tuhá.Tak snad příště,děkuji
24. 3. 2019 19:02
Eja57: Možná , ale jenom možná ji dlouho trvalo udělat tvaroh a těsto mezi tím spadlo. Já vždycky dělám tvaroh dopředu a první várku už v sáčku na zdobení. Stejně mi dlouho trvá než to tam majznu.
24. 3. 2019 18:48
jubull: tím to nebude. Málo našlehané žloutky, musí to být fakt nadýchaná žlutá pěna, nebo sníh...stačí ho "srazit" moc intenzivním vmícháním do těsta....prdopeč je tady zbytečný.
A dodržet cukr krupice ( ne moučka) ! A hned do trouby.
( Vykynout ani nemůže...to není kynuté těsto)
24. 3. 2019 18:25
Asi jsem někde udělala chybu,ale nevykynula mi.Dala jsem tedy jen jednu lžičku prdopeče.Není to málo?
2. 10. 2018 21:53
Výborná rychlá buchta. Pekla jsem již několikrát a znovu se k ní budu vracet
14. 10. 2016 14:18
Také znám jako prošívaná deka. Dnes upečený podle tohoto receptu a spokojenost. Tvaroh dávám ve vaničce, sice se trošku víc "rozlije", ale mřížka a polštářky zůstávají. Moc dobrý.
17. 8. 2016 19:12
Pohlreich: Zdál se mi ten recept něčemu podobný ,prošívanou deku mám taky v receptech a už jsem ji i párkrát dělala ,milujeme tvarohové buchty a koláče ,takže nám tento recept taky šmakuje
12. 5. 2016 16:19
Díky za recept. Syn si ho s kamarádem chystají upéct tak se jim do toho nebudu plést ( aby mi nevynadali). Jinak recept znám pod názvem prošívaná deka.
Za super foto a nápad bodík navíc
POTOM NAPÍŠU JAK TO DOPADLO - POKUD NÁM NEVYLETÍ DŮM DO VZDUCHU.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 57 minutami

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 4 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 8 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 3 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 5 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 5 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 9 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 9 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 9 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 10 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: koláč peřina koláč z bílků koláč buchta peřina prošívaný koláč tvarohová buchta peřina polštářková buchta kolace s tvarohem perina tvarohová peřina tvarohový koláč peřina recept buchta peřina buchta prošívaná peřina peřina koláč nadýchaná peřina buchta z bílků buchta perina s tvarohem peřinkové řezy koláče z bílku recepty z bílků perina buchta
Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr krupice, olej, voda, prášek do pečiva, kakao, tvaroh, pudink vanilkový, cukr krupice
Polštářkový koláč
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYg2
103 názorů