

Broskvový džem
Suroviny 10 jogurtových skleniček
- 2000 g broskví
- 1 lžička kyseliny citronové
- 1000 g cukru krupice
- Gelfix extra 2 balení(1 balení na 1000 g broskví)
- 1 lžička skořice -nemusí být
Postup přípravy receptu
Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme, na malé kousky do hrnce, přidáme kyselinu citronovou, cukr a dáme vařit, mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix, micháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Pak nalijeme horké do umytých skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme tak hodinu, pak otočíme zpátky.
Poznámka od kuchařky
Džem se dá dělat i v Domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu-je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Broskvový džem
-
Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.
-
Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových
-
katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.
-
ty skleničky máte špatně vypočítané
vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku)
jinak dobrý no
-
Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn
-
Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.
-
malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadí
mě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříte
Jinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly -
Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda -
Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničku
Meruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovou
Tady tiše závidím a alespoň bodíček posílám
+5
-
cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla
, že to chce jen na chvilku......
-
Jojo, brosvový džemík je fantastický
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku -
Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný
-
Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je
V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou
-
Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.
-
Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.