Broskvový džem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny i s loupáním broskví 10 jogurtových skleniček Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

2000 g broskví
1 lžička kyseliny citronové
1000 g cukru krupice
Gelfix extra 2 balení(1 balení na 1000 g broskví)
1 lžička skořice -nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme, na malé kousky do hrnce, přidáme kyselinu citronovou, cukr a dáme vařit, mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix, micháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.

  2. Pak nalijeme horké do umytých skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme tak hodinu, pak otočíme zpátky.

Poznámka

Džem se dá dělat i v Domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu-je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Broskvový džem

  • spagetka spagetka

    Bibinka: Jani, ale podle obrázku nemáš všechny od jogurtu, máš i větší, jak je vidět, souhlas musí to vyjít na víc sklenic než uvádí katka (neregistrovaný/á). Z tohoto množství nemůže být jen 5 skleniček od jogurtu, to je jasné.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Martina:Martinko, nevím jak to Katka dělala, že jí toho vyšlo tak málo, asi měla méně broskví jinak to není možné. Já jich měla 8-10 malých jogurtových;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    katka: Nevím, jak dlouho jste to vařila, ale 5 malých jogurtových skleniček ze 3 kg surovin, je holý nesmysl. Zrovna jsem broskvový džem dodělala z tohoto množství mám 8 poměrně velkých sklenic, rozhodně mnohem větších než jsou jogurtové. Jinak tedy jsoem broskve vážila až nakrájené v míse, ne tak jak jsou koupené. A taky to moc nevařím, chici to řidší s kousky, aby to bylo vhodné do jogurtu, nedělala jsem džem na slepování cukroví. Tedy ne v této várce.

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    ty skleničky máte špatně vypočítané:no::-// vyšlo nám 5 těch menších(podobných jako na obrázku) :-// jinak dobrý no :-//:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana Sýkorová:tak Jani, dej ten gelfix tak po 15 minutách toho půlhodinového vaření broskví a dovař dalších 15 minut dohromady. Je to taková zlatá střední cesta, ale mělo by to být fajn;-)

    Odpovědět

  • Jana Sýkorová Jana Sýkorová(neregistrovaný)

    Co když chci broskve půl hodiny rozvařit,můžu dát gelfix potom do horkého,nebo je mám nechat vystydnout,nebo to vařit s gelfixem?Děkuji za radu.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    malej: Jardo, ty kůže z broskví vám tam nevadí:-?mě teda nechutnají, jsou takový kožovitý, jsem zvyklá takto a jsem s tím spokojená a vy to ani nevaříte:-?Jinak já tam ty kusy také mám je to vidět na fotce;-)
    Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly:-(

    Odpovědět

  • malej malej(neregistrovaný)

    Já broskve pouze vypeckuji a v hrnci je máčkám "štouchákem" na brambory. Do skleniček plním přes trychtýř a prošťouchávám držadlem vařečky. Zůstanou i drobné kousky, ale né moc veliké.
    Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
    Jarda

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kdyby tak jen šlo si sáhnout pro skleničku:-8;-)Meruňkový a broskvový máme nejraději,ale protože máme jen 4 stromky červeného rybízu,tak dělám marmošku rybízovou:-)Tady tiše závidím a alespoň bodíček posílám:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    cathleen:Cathlen, díky za radu, už jsem na to také přišla;-), že to chce jen na chvilku......

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jojo, brosvový džemík je fantastický:yes::yes:

    Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
    Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mňam, já zas musím dávat želír pro diabetiky, ale je výborný :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Bezva džemík, předloni jsem měla větší přísun broskví a tak jsem taky dělala.A ještě stále máme a je :yes::yes: V té pečce je to dobrý, ale bohužel jen na 500g, tak, že když je více ovoce, je to lepší v kastrole na sporáku, udělá se toho více najednou;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, krásný džemík. Jen nevím, po přidání Gelfixu se to vaří jen pár minut, ne? Je to v návodu.

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Bibinko zdravím a máš pěkný broskvový džem.Není zase tak obvyklý,letos jsme jej dělali také,poprvé a vydařil se.S tou pltnou máš pravdu,je lepší,ale hlavně se ho dá udělat víc najedno.Jen jeden poznatek,začali jsme používat želírovací cukr,a je to paráda.Jednak je to v konečném výsledku levnější,a džemíčky nemají chybu.Dávám bodíček.:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: džem z broskví domácí marmeláda z broskví broskve džem broskový džem broskvová marmeláda marmeláda z broskví co udělat z broskví džem broskve broskvová marmeláda speciál broskvovy dzem z domácí pekárny broskovový džem broskvový džem marmeláda džem z broskve recept na džem z broskví broskve recepty marmelády broskvový jam broskvové recepty brosvový džem džem s broskví marmeláda z broskví recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít