Nutriční hodnoty (Dýňové rizoto se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 605 kJ / 2 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,48 g |
| Tuky | 78,13 g |
| – nasycené | 44,06 g |
| – nenasycené | 21,08 g |
| –– mononenasycené | 17,49 g |
| –– polynenasycené | 3,59 g |
| ––– omega 3 | 0,74 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 124 mg |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 3,09 g |
| Sacharidy | 263,03 g |
| – cukry | 11,30 g |
| ––– laktóza | 3,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 1 malá máslová dýně | Dýně máslová čerstvá | |
| 300 g 300 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 300 g |
| 250 g 250 g bílého vína | Víno bílé suché | |
| 1 l 1 l drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 300 g 300 g malých žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
| pár lístků lístků salátu | Salát hlávkový čerstvý |