Nutriční hodnoty (Babiččin perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 140 kJ / 5 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,00 g |
| Tuky | 229,56 g |
| – nasycené | 24,92 g |
| – nenasycené | 191,70 g |
| –– mononenasycené | 133,30 g |
| –– polynenasycené | 58,40 g |
| ––– omega 3 | 16,98 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 648,70 g |
| – cukry | 300,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 200 ml 200 ml rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 2 hrsti 2 hrsti sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |