Kachnička pečená pomalu

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 5+ hodin 4+ Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kachna
1-2 jablka
2 cibule
kmín
sůl
voda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř důkladně osolíme a zvenku mírně osolíme a okmínujeme. Poté do ní zasuneme omyté jablko (nebo dvě). Dáme do pekáče s cibulemi, nakrájenými na půlměsíčky. Podlijeme asi dvěma hrnky vody.

  2. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby nastavenou na cca na 120°C. Pečeme za občasného přidání vody k vytvoření šťávy, cca 4-5 hodin dokud maso plně nezměkne. Podávala jsem s knedlíkem a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 183 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachnička pečená pomalu

Tématické fráze: priprava pecene kachny priprava kachny pomalu pecena husicka stava ke kachně recepty - pomalu pečená pečená kachna priprava kachny priprava z kachny pomalu pečené kuře recept pomalu pečená kachna priprava kachny recept pecena kchnicka stává z z kachny priprava kaceny stava k pecene kachne štáva z pečené kachny pomalu pečící a kačena pečení kačeny v pečícím v sáčku příprava pečené kačeny pomalu pečená kachna top recepty priprava kaqceny