Kachnička pečená pomalu

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 5+ hodin 4+ Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kachna
1-2 jablka
2 cibule
kmín
sůl
voda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř důkladně osolíme a zvenku mírně osolíme a okmínujeme. Poté do ní zasuneme omyté jablko (nebo dvě). Dáme do pekáče s cibulemi, nakrájenými na půlměsíčky. Podlijeme asi dvěma hrnky vody.

  2. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby nastavenou na cca na 120°C. Pečeme za občasného přidání vody k vytvoření šťávy, cca 4-5 hodin dokud maso plně nezměkne. Podávala jsem s knedlíkem a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachnička pečená pomalu

Zapomněl/a jsem heslo