Nutriční hodnoty (Valašský bramborový řízek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 533 kJ / 1 083 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,04 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,38 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,66 g | 
| Tuky | 16,85 g | 
| – nasycené | 4,05 g | 
| – nenasycené | 7,24 g | 
| –– mononenasycené | 5,75 g | 
| –– polynenasycené | 1,50 g | 
| ––– omega 3 | 0,16 g | 
| Vláknina | 30,12 g | 
| Cholesterol | 520 mg | 
| Sodík | 282 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 179,57 g | 
| – cukry | 16,23 g | 
| ––– laktóza | 1,47 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml | 
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| hladká mouka (podle potřeby k zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín (dle chuti) | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| tuk na vymazání pánve | Margarín | |
| olej | Olej řepkový |