Nutriční hodnoty (Valašský bramborový řízek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 533 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,66 g |
Tuky | 16,85 g |
– nasycené | 4,05 g |
– nenasycené | 7,24 g |
–– mononenasycené | 5,75 g |
–– polynenasycené | 1,50 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 30,12 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 179,57 g |
– cukry | 16,23 g |
––– laktóza | 1,47 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
hladká mouka (podle potřeby k zahuštění) | Mouka pšeničná hladká | |
1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
kmín (dle chuti) | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
vejce | Vejce slepičí | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
tuk na vymazání pánve | Margarín | |
olej | Olej řepkový |