Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valašský bramborový řízek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 533 kJ /
1 083 kcal
Bílkoviny41,04 g
– z toho živočišné bílkoviny18,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,66 g
Tuky16,85 g
– nasycené4,05 g
– nenasycené7,24 g
–– mononenasycené5,75 g
–– polynenasycené1,50 g
––– omega 30,16 g
Vláknina30,12 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy179,57 g
– cukry16,23 g
––– laktóza1,47 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
2 lžíce 2 lžíce mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 30 ml
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
hladká mouka (podle potřeby k zahuštění) Mouka pšeničná hladká
1 špetka 1 špetka majoránky Majoránka sušená
sůl Sůl mořská
kmín (dle chuti) Kmín
mletý pepř Pepř černý mletý
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
vejce Vejce slepičí
strouhanka Strouhanka pšeničná
tuk na vymazání pánve Margarín
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.