Nutriční hodnoty (Závitek se zelím a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 192 kJ / 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,88 g |
| Tuky | 67,48 g |
| – nasycené | 33,29 g |
| – nenasycené | 33,40 g |
| –– mononenasycené | 26,80 g |
| –– polynenasycené | 6,60 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 8,75 g |
| Cholesterol | 55 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,10 g |
| Sacharidy | 18,61 g |
| – cukry | 11,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky zadního hovězího masa (nebo vepřové kýty, po 130-150 g) | Hovězí kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150-200 g 150-200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 175 g |
| 8 plátků 8 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 40 g 40 g slaniny | Špek | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 ml 50 ml červeného vína | Víno červené suché | 50 ml |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 500 ml 500 ml masového vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky solamylu | Bramborový škrob | 2.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce studené vody | Voda | 18 ml |