Nutriční hodnoty (Květákovo-fazolková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 607 kJ / 384 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,40 g |
| Tuky | 18,60 g |
| – nasycené | 11,04 g |
| – nenasycené | 7,25 g |
| –– mononenasycené | 5,87 g |
| –– polynenasycené | 1,38 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 19,95 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 139 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 33,66 g |
| – cukry | 17,06 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 300 g 300 g čerstvých fazolek (nebo zmrazených) | Fazolky čerstvé | 300 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |