Nutriční hodnoty (Pečené brambory se sýrovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 819 kJ / 2 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,54 g |
| Tuky | 95,25 g |
| – nasycené | 61,73 g |
| – nenasycené | 30,39 g |
| –– mononenasycené | 27,37 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 29,74 g |
| Cholesterol | 321 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,15 g |
| Sacharidy | 221,64 g |
| – cukry | 48,06 g |
| ––– laktóza | 32,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor (uvařených ve slupce) | Brambor zimní | 1000 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 150 g 150 g nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |