Nutriční hodnoty (Pečené brambory se sýrovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 819 kJ / 2 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,54 g |
Tuky | 95,25 g |
– nasycené | 61,73 g |
– nenasycené | 30,39 g |
–– mononenasycené | 27,37 g |
–– polynenasycené | 3,02 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 29,74 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,15 g |
Sacharidy | 221,64 g |
– cukry | 48,06 g |
––– laktóza | 32,59 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor (uvařených ve slupce) | Brambor zimní | 1000 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
150 g 150 g nivy | Niva 50% t. v s. | 150 g |
150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |