Nutriční hodnoty (Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,45 g |
| Tuky | 142,50 g |
| – nasycené | 13,89 g |
| – nenasycené | 123,90 g |
| –– mononenasycené | 84,65 g |
| –– polynenasycené | 39,25 g |
| ––– omega 3 | 10,78 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 399,80 g |
| – cukry | 26,20 g |
| ––– laktóza | 16,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky (100 g polohrubé, 200 g celozrnné pšeničné, 200 g hladké) 250 g cukru ( 50 g diacukru na pečení) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr (pro diabetiky můžeme vynechat) | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 130 ml 130 ml oleje | Olej řepkový | 130 ml |
| 300 ml 300 ml kefíru (i podmáslí atd.) | Podmáslí | 300 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| hrušky | Hruška čerstvá | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| kelímek kelímek sladké smetany (15 %) | Smetana kravská sladká 12% |