Nutriční hodnoty (Citronová babeta II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 316 kJ / 4 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 146,06 g |
| – nasycené | 13,77 g |
| – nenasycené | 121,03 g |
| –– mononenasycené | 85,10 g |
| –– polynenasycené | 35,93 g |
| ––– omega 3 | 10,31 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 522 mg |
| Sodík | 354 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 629,06 g |
| – cukry | 263,06 g |
| ––– laktóza | 3,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| olej | Olej řepkový | |
| hrubou mouku na vysypání pekáče | Mouka pšeničná hrubá |