Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se žampiony II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 190 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny15,39 g
– z toho živočišné bílkoviny14,34 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,05 g
Tuky97,47 g
– nasycené61,64 g
– nenasycené33,64 g
–– mononenasycené26,20 g
–– polynenasycené7,44 g
––– omega 31,16 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy15,41 g
– cukry5,51 g
––– laktóza5,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 PL 2 PL másla Máslo kravské 20 g
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
1,5 l 1,5 l vývaru - vody Vývar hovězí 1500 ml
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku - plátky Česnek čerstvý 17.5 g
2 hrsti 2 hrsti posekaného čerstvého listového špenátu Špenát čerstvý
200 ml 200 ml šlehačky Šlehačka 35% 200 ml
6 6 ks velkých žampionů - plátky Žampion čerstvý
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
muškátový květ Muškát květ sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.