Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se žampiony II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 190 kJ / 1 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 97,47 g |
– nasycené | 61,64 g |
– nenasycené | 33,64 g |
–– mononenasycené | 26,20 g |
–– polynenasycené | 7,44 g |
––– omega 3 | 1,16 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 251 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 15,41 g |
– cukry | 5,51 g |
––– laktóza | 5,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1,5 l 1,5 l vývaru - vody | Vývar hovězí | 1500 ml |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku - plátky | Česnek čerstvý | 17.5 g |
2 hrsti 2 hrsti posekaného čerstvého listového špenátu | Špenát čerstvý | |
200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
6 6 ks velkých žampionů - plátky | Žampion čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený |