Nutriční hodnoty (Chléb s pohankou a acidofilním mlékem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 003 kJ / 3 108 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 93,55 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,60 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 79,95 g | 
| Tuky | 53,45 g | 
| – nasycené | 12,36 g | 
| – nenasycené | 35,92 g | 
| –– mononenasycené | 21,24 g | 
| –– polynenasycené | 14,68 g | 
| ––– omega 3 | 4,70 g | 
| Vláknina | 54,73 g | 
| Cholesterol | 60 mg | 
| Sodík | 214 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 535,80 g | 
| – cukry | 32,10 g | 
| ––– laktóza | 17,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 200 g 200 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 200 g | 
| 200 g 200 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 200 g | 
| 200 g 200 g pšeničné celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 200 g | 
| 80 g 80 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 80 g | 
| 20 g 20 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky chlebového koření | Kmín mletý | 10 g | 
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| celý kmín | Kmín | |
| špetka špetka fenyklu | Fenykl hlíza | |
| 1 PL 1 PL lněného semínka | Lněná semínka | 15 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml | 
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml | 
| 400 ml 400 ml acidofilního mléka | Mléko kravské acidofilní 3% tuku | 400 g | 
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml | 
| lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| kostka kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | |
| sůl | Sůl mořská | 
 
	