Nutriční hodnoty (Dia perník pro Erčičku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 423 kJ / 3 686 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,90 g |
| Tuky | 202,45 g |
| – nasycené | 25,40 g |
| – nenasycené | 157,25 g |
| –– mononenasycené | 112,10 g |
| –– polynenasycené | 45,15 g |
| ––– omega 3 | 12,72 g |
| Vláknina | 40,60 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 602 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 304,95 g |
| – cukry | 78,85 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 60 g 60 g dia cukru na pečení | Xylitol | 60 g |
| 30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 ml 150 ml oleje (slunečnicový) | Olej řepkový | 150 ml |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| nasekané vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
| rozinky | Rozinky |