Nutriční hodnoty (Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 738 kJ / 3 522 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,33 g |
| Tuky | 249,52 g |
| – nasycené | 71,27 g |
| – nenasycené | 129,63 g |
| –– mononenasycené | 104,76 g |
| –– polynenasycené | 24,87 g |
| ––– omega 3 | 1,17 g |
| Vláknina | 23,11 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 3,94 g |
| Sůl | 9,20 g |
| Sacharidy | 175,83 g |
| – cukry | 21,26 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřového bůčku (množství dle počtu strávníků) | Vepřový bok | 750 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nemusí být) | Sádlo vepřové | 15 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 větší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 5 5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 10 lžic 10 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |