Preclíky

Slané pečivo Doba přípravy: 2,5 hodiny 11 názorů

Slané pečivo Doba přípravy: 2,5 hodiny 11 názorů

Suroviny 100-150 porcí

350 g hladké mouky
80 g rozpuštěné máslo nebo sádlo
200 ml mléka ne více
1 kostka cukru
10 g droždí
špetku soli
vejce na potření
mák
sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Zadělat těsto, nechat vykynout. Z vykynutého těsta odebíráme malé kousky, které vyválíme na tenké tyčinky a ty stáčíme do kroužků.

  2. Kroužky namáčíme do rozšlehaného vajíčka a pak do máku, který jsme smíchali se solí. Pečeme na pečícím papíře na 180°C do červena.

Komentáře k receptu Preclíky

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Můžu se zeptat šly by i s čokoládou ? :) děkuji

    Odpovědět

  • paja pekarskej paja pekarskej(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    kdyby ste neškudlila na tuku a nejebala tam to mléko, upekla je dozlatova tak vy možná byli dobré, jo mák se tam nedává jsou to preclíky ne buchty. Párkát jsem je pekl paní tak zdovolením přidám jeden postřeh tuku zhruba tolik co mouky musí to být mastné těsto, klidně máslo, nebo lepší margarín tuk nese hlavní chuť, křupavost.
    Celý RECEPT najdete na stránkách nahranice.webnode.cz v sekci recepty:-Khttp://nahranice.webnode.cz

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Lemel díky za fotečku:-))máš je pěkné a doufám,že chutnaly.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Keby som sa nemusela kvôli zajtrajšku snažiť, asi by som postupovala ako ty, teda ku koncu väčšie...trpezlivosť nie je moja najsilnejšia stránka...
    Robila som s makom, ďalšie s kmínom a tretie iba osolené...(poznáš to určite - jeden nechce mak, druhý neznáša kmín, atď...)
    Ochutnala som jeden ešte horúci, druhý už studený a teraz bojujem...;-)Pekný večer!

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Magdalenkko máš je hezké.Já je mívám různé,začnu malými a skončím na velkých.Ani nevím kolik jich je z té dávky,protože jak upeču první plech hned se na ně vnuci vrhnou,tak jsem to nikdy nepočítala.Já si odměřím 2dcl mléka dám do toho cukr a droždí,lžičkou to rozmělním a vleju do mouky.Myslím že to záleží na kvalitě mouky a tak Ti stačilo míň než 2dcl mléka.Doufám že budou chutnat.:-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Evi, piekla som na zajtra na istú akciu...:yes:
    Mám ich 56 kusov, neviem, aké veľké ich mávaš ty...
    A 350 g múky mi pojalo 170 ml mlieka, dávala som si pozor, pomaly som z odmerky dávkovala.

    Odpovědět

  • Miriko Miriko

    Moc dobré a neda se jim odolat, za chvíli je talíř prázdný !!!:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Preclíky mám moc ráda ukládám a při nejbližší příležitosti vyzkouším, jinak vypadají na fotkách fakt skvělé:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Já je peču taky na nějaké oslavy a tak 2dny dopředu.Musí být uložené v suchu aby nenavlhly.Pekli jsme je na svatbu 3dny předem a byly dobré.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám dotaz. Sú dobré iba čerstvé alebo sa dajú upiecť s predstihom na nejakú príležitosť? Máš ich veľmi pekné!+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Fááákt šikulka!!:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: precliky recept preclíky recept na preclíky těsto na preclíky preclík recept recepty na preclíky preclíkové těsto recept preclíky 2 dcl na ml preclík domací preclíky preclíky bez droždí recepty preclíky kolik je 2dcl 2dcl na ml kolik je 2 dcl preclíky recepty dcl na ml domácí preclíky recept recept preclik