Nutriční hodnoty (Bretaňský far)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 469 kJ / 4 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,88 g |
| Tuky | 192,96 g |
| – nasycené | 103,62 g |
| – nenasycené | 71,40 g |
| –– mononenasycené | 61,93 g |
| –– polynenasycené | 9,48 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 2,03 g |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 579,34 g |
| – cukry | 378,89 g |
| ––– laktóza | 48,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 250 g 250 g krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 130 g 130 g slaného másla (nebo obyčejného a lžička soli) | Máslo kravské | 130 g |
| 1 litr 1 litr plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 vanilinový cukr | Cukr vanilkový | |
| asi 150 g 150 g vypeckovaných sušených švestek | Švestky sušené | 150 g |