Špíz šavlička

Suroviny

vepřové maso
trošku kuřecího masa
paprika žlutá
slanina
klobáska
cibule
žampiony
Marináda:
3 lžíce sojové omáčky
1 dcl bílého vína
1 lžička anýzu
3 stroužky česneku
2 lžičky medu
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin).

  2. Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny.

  3. Do pekáčku vložíme špízy a dáme péci na střední teplotu asi na 25 minut. Po celou dobu často poléváme zbytkem nálevu, aby maso zůstalo šťavnaté. Podáváme s hranolkami nebo bramborami.

Komentáře k receptu Špíz šavlička

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • alus.s alus.s

    mňam :-p připomíná mi to léto a grilování...:yes:

    Odpovědět

  • Semy.cz Semy.cz(autor receptu)

    Lusindo moc děkuju za pochvalu, Jsem ráda že jsou moje recepty užitečné:-) Díky za hodnocení a doufám že i u vás se povedou:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Vaše recepty Martino lákají k vyzkoušení a přitom nejsou složité.A co teprve ty fotky...nádhera, jste šikulka.Dávám za 1 a budou u nás v Brně k večeři.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Tak tyhle špízy jsem zařadila do oblíbených k vyzkoušení :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: špíz jehlice na špízy spiz recept jehlice na špíz recepty špíz špízy recepty špíz recepty špízy recept recept spiz jak se dělá špíz nálev na špíz jakse dělá špíz jakse dělá špíz co na špíz grilovací meče recept na špíz grilování špízů recepty na spiz špíz - recept recept na vepřové špíze