Nutriční hodnoty (Špagety se smetanovou omáčkou s nivou a tuňákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 923 kJ / 1 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
| Tuky | 105,21 g |
| – nasycené | 70,08 g |
| – nenasycené | 32,38 g |
| –– mononenasycené | 29,03 g |
| –– polynenasycené | 3,35 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 5,67 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,70 g |
| Sacharidy | 17,45 g |
| – cukry | 12,41 g |
| ––– laktóza | 8,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g špaget | Špagety pšeničné | 400 g |
| 1 kapka 1 kapka oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 120 g 120 g tuňáka ve vlastní šťávě | Tuňák ve vlastní šťávě | 120 g |
| 150 g 150 g plísňového sýra (niva) | Niva 50% t. v s. | 150 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá |