Nutriční hodnoty (Rychlý boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 835 kJ / 1 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,63 g |
| Tuky | 52,13 g |
| – nasycené | 29,11 g |
| – nenasycené | 19,71 g |
| –– mononenasycené | 17,51 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 29,80 g |
| Cholesterol | 248 mg |
| Sodík | 3,56 g |
| Sůl | 8,70 g |
| Sacharidy | 81,90 g |
| – cukry | 43,05 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 300 g 300 g vepřového masa (hovězí, uzené) | Vepřová kýta | 300 g |
| 1/4 1/4 hlavičky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 400 g 400 g leča | Zelenina směs sterilovaná | 400 g |
| 400 g 400 g naložené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 400 g |
| 30 g 30 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| ocet nebo citron | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| může být i klobása dle vlastního výběru | Klobása |