Nutriční hodnoty (Lahůdková moravská tlačenka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 21 032 kJ / 5 027 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 792,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 790,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,94 g |
| Tuky | 196,50 g |
| – nasycené | 48,27 g |
| – nenasycené | 118,77 g |
| –– mononenasycené | 70,88 g |
| –– polynenasycené | 47,88 g |
| ––– omega 3 | 2,30 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 1,90 g |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
| – cukry | 12,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 kg 3 kg vepřového masa (plecko) | Vepřová kýta | 3000 g |
| 1 1 zadní vepřové koleno | Vepřové koleno bez kosti | |
| 4 4 vepřové nožky | Vepřové nožičky | |
| 1 kg 1 kg vepřové kůže | Vepřová kůže | 1000 g |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 8-10 kuliček 8-10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 8 8 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená |