Zelné dupáky

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 minút 3-4 porce Zeleninová jídla 15 názorů

Suroviny

250 g zelí
1 vejce
200-300 g hladké mouky
100 g tvrdého sýra
1 cibule
sůl
olej
uzená slanina
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu postrúhame a necháme odstáť, kým nepustí šťavu. Pridáme soľ, vajce a múku tak, aby nám vzniklo stredne tuhé cesto. (Ak kapusta nepustí šťavu, pridáme troška vody.)

  2. Z cesta do vriacej vody dávame halušky, ktoré tvarujeme 2 lyžicami. Keď vyplávu na povrch, varíme ešte 5 minút.

  3. Ocedíme a na tanieri posypeme bohato strúhaným syrom a opraženou cibuľkou a slaninkou.

Poznámka

Recept je zo Života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zelné dupáky

Tématické fráze: kapustové dupáky omacka ze zelne stavy recept na zelo flicky jídlo dupák zelne knedliky dupák jídlo obrázky fazole tonka

Zapomněl/a jsem heslo