Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná "svíčková"

Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se vám tato omáčka zaručeně povede,

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

3. 1. 2019 19:28

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 635 kJ / 4 454 kcal
Bílkoviny217,89 g
Tuky323,02 g
Vláknina43,35 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 3,87 g
Sůl9,23 g
Sacharidy153,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Já dělal dvě menší šišky a pekl necelou hodinku v remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

recepty73 recepty73

4. 6. 2020 04:23

Marie Svarcova: ...děkuji:-K:-K:-K ...dnes je opět v plánu;-)<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 5. 2020 09:31

:yes: skvělá - přesně taková má být :-K

Nadja Nadja

4. 1. 2019 17:22

recepty73: moje maminka také zeleninu pasírovala; bylo to zdlouhavé a pracné. Já od doby, kdy mám ponorný mixer, pouze mixuji - je to rychlé a výsledek stejný jako při pasírování. Jen musím dávat pozor, abych tam nezapomněla bobkáč - ten se nerozmixuje, zůstanou tam kousíčky a pak je potřeba ještě pasírovat. ;-)

recepty73 recepty73

4. 1. 2019 15:55

Eja57: adamos: Jupiterix: ...neřídím se mýty, ale svojí chutí a intuicí;-)
...máte pocit, že by tahle svíčková nedržela pohromadě nebo byla málo krémová? ...já ne, a to ani při dalším ohřívání ...proti lepku nemám žádné výhrady, ale tuhle omáčku prostě nezahušťuji a vůbec ne, z důvodu nějakých mýtů, prostě to není nutné;-) ...máslem občas také zjemňuji, ale ne zde, tuku je tam dost a předem píši, že proti tuku také nic nemám:-D;-)
...zkoušel jsem i zahuštěnou, že by to někdo poznal, se tedy nedá říct, a to mám doma dost "mlsných jazýčků";-)
...rádoby kuchař/ka je tu snad většina z nás;-) ...rád si přečtu nějaký váš recept...
...nemixovat, ale pasírovat a nevyndavat koření? ...a co je rychlejší? ...vyndat sítko a použít ponorný mixér nebo pasírovat;-):-D ...též si rád přečtu vaše nápady a postřehy ve vašich receptech;-)

Jupiterix Jupiterix

4. 1. 2019 14:21

Eja57: Souhlasím, navíc bych asi nemixoval, ale pasíroval. (V tom případě nemusím koření oddělovat, oddělí se při pasírování) ;-)

adamos

4. 1. 2019 11:23

Do smetanové omáčky ( dle rádoby kuchařů " svíčkové " což je podle mne část dobytčete) přidávám na konci varu pár kostek másla zjemní a zahustí zdr. ad ;-)

Eja57 Eja57

4. 1. 2019 10:50

Zase to magické "abychom nemuseli zahušťovat...". Podle mne jeden z mýtů...
Trocha lepku nemá nic společného se zahuštěním ( nebo by neměla mít), ale lepek udrží omáčku "pohromadě", hladkou, krémovou. Vyzkoušejte - na kotel omáčky stačí fakt dvě lžíce máslové jíšky, provařit....

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana svíčková sekaná svíčková na smetaně svíčková se sekanou sekaná svíčková omáčka sekaná svíčková recept svičková sekana svíčková omáčka sekana svíčková na smetaně se sekanou sekaná recept krémová svíčková svíčková že sekanou sekanasvickova svíčková ze sekané sekaná jako svíčková sekaná na způsob svíčkové recept sekaná jako svíčková recept svíčková omáčka s e sekanou sekaná svickova sekaná do na omáčky svíčkováze k sekané

Suroviny: plec vepřová, špek uzený, sůl, pepř mletý, tymián, vejce, rohlík, voda, cibule, česnek, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, máslo, hořčice, cukr krupice, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl, ocet, smetana ke šlehání, vývar masový

TopRecepty.cz

Sekaná "svíčková"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KgO