Nutriční hodnoty (Ředkvičková krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 441 kJ / 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
| Tuky | 35,01 g |
| – nasycené | 9,73 g |
| – nenasycené | 23,58 g |
| –– mononenasycené | 17,35 g |
| –– polynenasycené | 6,24 g |
| ––– omega 3 | 1,91 g |
| Vláknina | 14,86 g |
| Cholesterol | 42 mg |
| Sodík | 258 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 42,74 g |
| – cukry | 21,94 g |
| ––– laktóza | 8,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 svazky 4 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 440 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 15 g 15 g taveného sýra | Sýr tavený | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| trocha trocha kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 18 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| bujón | Bujón hovězí | |
| bylinky na ozdobení (pažitka, bazalka) | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr (nemusí být) | Cukr bílý | |
| šťáva z citronu (nemusí být) | Šťáva z citrónu |