Nutriční hodnoty (Ředkvičková krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 441 kJ / 583 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
Tuky | 35,01 g |
– nasycené | 9,73 g |
– nenasycené | 23,58 g |
–– mononenasycené | 17,35 g |
–– polynenasycené | 6,24 g |
––– omega 3 | 1,91 g |
Vláknina | 14,86 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 258 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 42,74 g |
– cukry | 21,94 g |
––– laktóza | 8,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 svazky 4 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 440 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
15 g 15 g taveného sýra | Sýr tavený | 15 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
trocha trocha kopru | Kopr nať čerstvý | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 18 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
bujón | Bujón hovězí | |
bylinky na ozdobení (pažitka, bazalka) | Petržel nať čerstvá | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr (nemusí být) | Cukr bílý | |
šťáva z citronu (nemusí být) | Šťáva z citrónu |