Nutriční hodnoty (Odlehčený bramborový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 410 kJ / 1 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,04 g |
| Tuky | 36,80 g |
| – nasycené | 12,01 g |
| – nenasycené | 18,65 g |
| –– mononenasycené | 13,73 g |
| –– polynenasycené | 4,92 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 46,88 g |
| Cholesterol | 554 mg |
| Sodík | 2,19 g |
| Sůl | 5,13 g |
| Sacharidy | 118,04 g |
| – cukry | 46,55 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor vařených | Brambor zimní | 300 g |
| 2 2 vejce natvrdo uvařené | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 červená paprika (kapie) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kus 1 kus celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 větší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 22.5 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička Vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vody z kyselých okurek | Okurka polní zavařená | |
| pár kapek kapek citronu | Citrón čerstvý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |