Nutriční hodnoty (Polévka z ředkviček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 200 kJ / 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,26 g |
Tuky | 39,10 g |
– nasycené | 24,91 g |
– nenasycené | 13,33 g |
–– mononenasycené | 11,98 g |
–– polynenasycené | 1,35 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 3,62 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 34,72 g |
– cukry | 6,64 g |
––– laktóza | 2,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
2 lžíce 2 lžíce smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
pečivo na krutonky | Krutony |