Nutriční hodnoty (Polévka z ředkviček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 200 kJ / 526 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,94 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,26 g | 
| Tuky | 39,10 g | 
| – nasycené | 24,91 g | 
| – nenasycené | 13,33 g | 
| –– mononenasycené | 11,98 g | 
| –– polynenasycené | 1,35 g | 
| ––– omega 3 | 0,21 g | 
| Vláknina | 3,62 g | 
| Cholesterol | 120 mg | 
| Sodík | 32 mg | 
| Sůl | 0,08 g | 
| Sacharidy | 34,72 g | 
| – cukry | 6,64 g | 
| ––– laktóza | 2,22 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g | 
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g | 
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pečivo na krutonky | Krutony | 
 
	