Pavlova (dort)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 599 kJ / 1 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 5,78 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 363,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pavlovu nikdy neplníme krémy na tzv. ,,vodní" bázi (obsahující tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu apod.). Ideální je vyšlehaná smetana s trochou mascarpone, které šlehačku zpevní a ta poté udrží stabilitu i bez ztužovačů. Taktéž nikdy nesmí přijít do přímého kontaktu s ovocem či ovocnou šťávou, opět by začala vlhnout a téct.
Pavlovu skladujeme v lednici max 24 hod, poté může začít příliš vlhnout. Pokud ji ale potřete čokoládou a teprve potom navrstvíte krém, vydrží Pavlova v lednici i 48 hod.
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2021 07:37
Veronika.Hrozna: to máte pravdu
jak píše Casino, je určena k rychlé spotřebě. Upéct, naplnit, nechat odležet a sníst 


2. 2. 2021 07:19
casino: Přesně!
2. 2. 2021 07:13
MiskaKulicka: Vlhkoměr jsem do lednice nedávala , naměřené hodnoty by kolísaly, dle obsahu a počtu otevření dvířek - kondenzace. páry - teplotní rozdíl. Co se týče Pavlovy, jsem opatrná , baletka je záludná! 

1. 2. 2021 21:09

Pavlova, pokud je správně upečená, tak má "živý" vnitřek
Pavlova není totéž co sněhová pusinka
Pavlova je z podstaty určena k rychlé spotřebě
1. 2. 2021 20:19
Veronika.Hrozna: Chápu
ještě mě napadá, zda nemáte příliš vlhko v lednici? I s tím jsem se už setkala

1. 2. 2021 19:49
MiskaKulicka: Je to možné s tím pečením, ale já už s tím radši nechodím do lednice , bojím se, že se mi to stane znovu!
Pro jistotu! 


1. 2. 2021 19:44
magdalenka: Presne! Upečiem, nechám voľne vychladnúť a potom plním. Použijem vždy rastlinnú šľahačku, tá to tak nerozmočí a pekne drží. Potom to ozdobím a ihneď podávam. Rozvar z jahôd a pár jahôd na vrch - fantastické. Maliny čerstvé, ešte chutnejšie ! 

1. 2. 2021 16:58
MiskaKulicka: Ďakujem za rady, snáď sa už raz osmelím. 

1. 2. 2021 15:32
Veronika.Hrozna: správně upečená Pavlova vydrží v lednick až 48h, mám to několikrát vyzkoušené. Ovšem nesmí se plnit tvarohem a krémem na ,, vodní" bázi (jogurt, zakysaná smetana atd). Stejně tak nesmí přijít Pavlova do kontatku s ovocem či ovocnou šťávou. To vše ji rozmočí. Doplním to raději do receptu, aby to bylo jasné 

1. 2. 2021 15:30
casino: ano, přidat ke šlehačce trochu mascarpone je velmi šikovné, zpevní nám to šlehačku a není potřeba žádných ztužovačů 

1. 2. 2021 15:26
Prosím a plniť šľahačkou až tesne pred podávaním? Čo sa s tým stane v chladničke, je to ako píše Veronika?
1. 2. 2021 14:18
casino: Nedávám do lednice, už se mi stalo, že to zvlhlo a nedalo se to ani plnit, ani jíst.
1. 2. 2021 11:23
magdalenka:
...a na náplň můžete zkusit šlehačku nastavit mascarpone
Nakonec je to také šlehačka, že 
...a na náplň můžete zkusit šlehačku nastavit mascarpone


1. 2. 2021 10:57


1. 2. 2021 10:38
Eja57: krystal nebo krupice, upřesním do receptu 

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rychlé cuketové "langoše"
Přidáno před 2 hodinami

Pak choi na zázvoru a česneku s drůbežím masem a Wok nudlemi
Přidáno před 3 hodinami

Hrnkový dort
Přidáno před 6 hodinami

Slaný závin s kapustou a sýrem
Přidáno před 17 hodinami

Fazole se zeleninou v pikantní rajčatové omáčce
Přidáno před 19 hodinami

Papriky s kuřecím mletým masem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Kýta v sladké chilli omáčce s hráškovou rýží
uvařil/a Ivet88
před 6 minutami

Plněná paprika
uvařil/a Helenecka 21
před 20 minutami

Vydatná fazolová polévka s koprem
uvařil/a Petaja
před 1 hodinou

Smetanové brambory s kuřecím masem
uvařil/a Petaja
před 1 hodinou

Rychlé cuketové "langoše"
uvařil/a mika59
před 2 hodinami

Bramborová polévka od babičky
uvařil/a Petulice
před 2 hodinami

Mramorová bábovka se zakysanou smetanou
uvařil/a Monyk
před 3 hodinami

Rychlé jogurtové langoše
uvařil/a Irena P
před 3 hodinami

Šlehačkový koláč s jablky
uvařil/a deneesa
před 4 hodinami

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
uvařil/a VerunkaDvorakova
před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: bílek, cukr krupice, šťáva citronová, extrakt vanilkový
Pavlova (dort)
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMYQ
17 názorů