Nutriční hodnoty (Maminčina sváteční vepřová kýta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 112 kJ / 1 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
| Tuky | 32,91 g |
| – nasycené | 7,94 g |
| – nenasycené | 16,84 g |
| –– mononenasycené | 13,77 g |
| –– polynenasycené | 3,07 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 808 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 10,02 g |
| – cukry | 5,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty (nejlépe oříšek) | Vepřová kýta | 1000 g |
| 1/2 1/2 malého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| vývar (nebo bujón a voda) | Vývar masový | |
| kořenící směs na pečené maso | Vepřová plec | |
| uzený špek | Špek | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |