Nutriční hodnoty (Polévková pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 079 kJ / 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 18,91 g |
| – nasycené | 2,49 g |
| – nenasycené | 14,81 g |
| –– mononenasycené | 4,22 g |
| –– polynenasycené | 10,59 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 13,60 g |
| Cholesterol | 29 mg |
| Sodík | 468 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 10,13 g |
| – cukry | 5,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru (které zbydou po vaření masového vývaru) | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce majonézy nebo tatarky | Majonéza | 22.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |